Biorgonomija
metoda vzpostavljanja pretoka življenjske energije - v vsem, kar je kadarkoli bilo, je in bo - z energijskim združevanjem nekoč ločenih komplementarnih energij
.
Namen Biorgonomije
metoda za notranjo duhovno rast, za zdravljenje sebe in drugih ter komuniciranje z energijami
.
Orodja Biorgonomije
senzor v očeh, ki reagira na prisotnost življenjske energije in zaznava njen pretok; roka, ki sprejema ali daje energijo; transformacija blokade
.
Orgon
življenjska energija (chi, prana...), katere naravni pretok je ključen za življenje; orgonomija je znanstvena veda, ki jo je utemeljil dr. Wilchelm Reich (1897-1975)Izvor in namen

Njen »oče« je Rafael Rosen iz Tel Aviva, ki je proučeval Reichovo teorijo o orgonu. Ugotovil je, da človeške veke spontano odreagirajo na vsako energijsko spremembo, iz česar je razvil osnovno orodje 
Biorgonomije za zaznavo prisotnosti in moči energije, k temu pa dodal transformacijo – akt vzpostavitve pretoka življenjske energije. Transformacija poteka z energijskim združevanjem nekoč ločenih komplementarnih energij. Vse obstaja v polaritetah – »bi« – dvojno, dualno, z njihovim energijskim združevanjem pa ponovno vzpostavljamo pretok življenjske energije – »orgona«. Tako je metoda tudi dobila ime. V Sloveniji jo je predstavila njegova učenka Naomi Imber Feinberg.

Biorgonomija je čudovito in neprecenljivo orodje za energijsko samopomoč in notranjo duhovno rast, še posebej v kombinaciji z meditacijami. S pomočjo Biorgonomije in meditacij sem pred dvemi leti zmogla zaslišati in kasneje zavestno vzpostavljati stik z notranjim vodstvom. Biorgonomija je učinkovita in čudežna pri zdravljenju sebe in drugih. Skozi poučevanje jo širim dalje in nadgrajujem z lastnimi izkušnjami.


Transformacija – združevanje komplementarnih energij

Vse, kar obstaja, ima komplementarno energijo (več v knjigi Sporočila Svetlobe, Ljubezni in Radosti – Sporočila Boga). Človeku je to drug človek – komplementarni partner (moškemu ženska in obratno), ki bodisi nekje živi v fizičnem telesu ali pa ne. Njuna energijska povezava je močnejša kot karkoli, njuna združitev pa ustvari veliko močnejše energijsko polje, kot ga ima človek sam. Takšno močno energijsko polje ima zdravilne učinke, ker se bolezni v njem ne morejo razvijati. Zato je združevanje komplementarnih energij transformator energijskega vakuuma in velja za vse, karkoli si lahko zamislimo. Tako lahko transformiramo materijo, misel, idejo, čustvo, predmet..., iz kateregakoli prostora in časa ter preko prostora in časa.
Kadar v katerikoli naši dimenziji pride do blokade, jo slej ko prej na tak ali drugačen način občutimo. Nanjo nas opozori Življenje. Zbolimo, ostanemo brez službe, finančno komaj shajamo, se slabo počutimo, smo brez volje, imamo težave v odnosih z bližnjimi, povzročimo nesrečo ali smo udeleženi v njej, si zvijemo gleženj, ne moremo spati... Zato, ker smo podzavestno ali zavestno na kateremkoli področju našega bivanja in obstajanja kot energijskih in duhovnih bitij v fizični dimenziji s svojimi mislimi, besedami in dejanji povzročili zastoj, vakuum, blokado življenjske energije, ki nam jo bo slej ko prej z bolečino in boleznijo odrazilo tudi naše fizično telo. Tudi zdravljenje – transformacija vzroka je zato energijsko. Ko je vzrok odpravljen, šele lahko odreagira tudi fizično telo. Zdravljenje, ki je z zdravili, obsevanji in operacijami usmerjeno samo na fizično telo, le blaži posledice vzrokov, ki nastajajo v drugih dimenzijah. Zato je potrebno najprej vzpostaviti energijski pretok Življenja, če želimo biti zdravi – čustveno, mentalno, duhovno in fizično.


Transformacija – vzpostavljanje pretoka življenjske energije

Življenje in življenjska energija je vse, kar teče, nas širi, odpira, povezuje, vzpodbuja, navdihuje. Je Svetloba, Ljubezen, Radost, sreča, zdravje, veselje, zaupanje, izpolnjenost, harmonija, mir, zadovoljstvo, kreativnost, modrost... Vakuum ali blokada je zastoj, krčenje vase, nepretočnost, zaprtost. Je bolečina, bolezen, strah, dvom, nezaupanje, depresija, tema, zlo, nesrečne energije, omejenost, vezanost...
Z Biorgonomijo vzpostavljamo pretok življenjske energije v vsem, kar je, je bilo in bo. Lahko je uporabljamo za zdravljenje lastnega fizičnega in ostalih teles ali teles drugih ljudi, z vzpostavljanjem pretoka življenjske energije skozi organe, telesne sisteme, čakre, meridiane, čustva, misli... Neprecenljiva je v notranji duhovni rasti, saj transformiramo nesrečne energije strahu, dvoma, jeze, zamere, kritiziranja, dominantnosti, ljubosumja, odvisnosti, agresivnosti.... Vse, kar ni naše notranje bistvo, temveč le izkušnja. Tako kot plasti pri čebuli eno za drugo transformiramo nesrečne energije osebnosti in se približujemo lastnemu notranjemu jedru. Energijsko osvobojeni lahko osvobojeno in nevezano tudi zaživimo.
Transformiramo preteklost, sedanjost in prihodnost, saj energija ne pozna ujetosti v čas in prostor. Zato lahko zdravimo energijske zapise v percepcijskem telesu, fizično telo ter vse naše dimenzije skozi vse čase in prostore ter preko časa in prostora. S presvetljevanjem lastne preteklosti vplivamo na življenje tukaj in zdaj. Blokade, travme, vzorci obnašanja, nesrečna čustva in misli iz kateregakoli preteklega življenja vplivajo na današnji trenutek, na način, kako doživljamo to resničnost. Čeprav se večinoma ne zavedamo blokad, prinesenih iz prejšnjih življenj, le-te vplivajo na naše življenje.

Področja in načini uporabe

Z Biorgonomijo lahko preverimo, če je v predmetu, organu, ideji, telesnem sistemu, čustvu, misli... prisotna življenjska energija, lahko pa izmerimo tudi njeno moč. Za normalno delovanje človeških organov ni zadosti samo pretok energije, temveč je pomembna tudi njena moč. Premajhna moč ne omogoča samoregeneracije, zato jo s transformacijo okrepimo. Transformiramo bivalno okolje - predmete, oblačila, zdravju škodljiva sevanja, stranske učinke zdravil; bitja, ki nas energijsko izčrpavajo (elementale, duhove živih in mrtvih, implantate – vsadke nesrečnih energij oziroma teme...); zavestne in podzavestne strahove, karmo in karmične dolgove, ...

Mejo načinom uporabe in delovanja s pomočjo Biorgonomije lahko postavljata le naša zavest in razum, sicer pa meja ni. Lahko najdemo pot iz gozda, če zaidemo; preverimo energijsko vrednost hrane in jo okrepimo. Morda nas zanima energijska vrednost informacije v članku ali knjigi. Nizka vrednost pomeni, da vedenje ne prihaja iz najvišjega vira oziroma iz svetlobe, odsotnost življenjske energije pa je celo je znak, da je informacija laž oziroma prihaja iz teme. Na ta način lahko na nov in presenetljiv način beremo celo Sveto pismo! Brez termometra izmerimo telesno temperaturo, brez ultrazvoka ugotovimo število in velikost žolčnih ali ledvičnih kamnov, izmerimo raven sladkorja v krvi ali število rdečih krvničk. Osebi, ki je pred nami ali pa na drugem koncu sveta. Lahko preverite čas in lokacijo, kjer bi bilo za vas najprimerneje dopustovati, morebitna finančna vlaganja in druge vrste odločitev.

Vendar pazite, kajti v delovanje z Biorgonomijo ne smete in ne morete vnašati niti svojih strahov niti želja, kajti v tem primeru ne delujete kot transformator in prevodnik luči, temveč se vpleta vaša osebnost. Zato najprej prečiščujemo lastne blokade in omejitve - strahove, želje in pričakovanja osebnosti. Tako odpiramo srce, da bomo delovali brez osebne vpletenosti.

Ko se pričnemo povezovati z energijskimi bitji, ko zaslišimo napotke, dobimo smernice in se na njihovi osnovi celo odločamo, je dobro vedeti, s katerega energijskega nivoja takšen stik prihaja. Tema si bo vedno nadela svetlobno preobleko, kadar vas bo hotela ujeti v svoje mreže. Z Biorgonomijo lahko preverimo energijsko stanje bitja, ki navezuje stik. Bitja iz teme nimajo življenjske energije. Bitja, ujeta v astralnem svetu, imajo zelo nizko raven energije. Naša srčna želja je navezovati stik z bitji, ki prihajajo iz Svetlobe, Ljubezni in Radosti - z njihovih najvišjih nivojev oziroma največjih globin lastnega srca.

Iniciacija DNK-Keter

Pri vsakem energijskem delu, osebno ali na daljavo, najprej opravimo iniciacijo – energijsko posvetitev, s katero vzpostavimo originalno genetsko kodo – Keter, ki omogoča tako zdravljenje fizičnega telesa kot vseh ostalih dimenzij. Keter (več na spletni strani in v omenjeni knjigi) je naš originalni genetski zapis, ki smo ga imeli na samem začetku vseh začetkov. Je potencial vsega, kar bi lahko kadarkoli na kateremkoli nivoju bilo izraženo, pa žal ni. Prišlo je namreč do deformacije in mutacije izvornega Ketra, ki se izraža v degeneriranih celicah človeške DNK in DNK vsega, kar obstaja bodisi kot ideja ali materija. Z iniciacijami pripravljamo pogoje, da bo Keter v vsem in vsakomer aktiviran in izražen. Keter je izvorna transformacijska moč sama, saj je v njem celoten zapis Enosti.

Ker je Biorgonomija polna Življenja, se neprestano razvija in dopolnjuje. Kompatibilna je z vsemi drugimi metodami zdravljenja oziroma alternativnega in holističnega pristopa k človeškemu bitju, kot so kitajska tradicionalna medicina, masaža, reiki, kiropraktika, homeopatija... Pridružite se nam! Kot Bojevnik luči, kot transformator teme v svetlobo, da bodo nekega dne Svetloba, Ljubezen in Radost tudi z vašo pomočjo zopet zasijale v vseh človeških srcih.

mag. Anita Škof

Tečaj Biorgonomija 1 bo potekal 13. in 14. maja 2005 v Ljubljani oziroma pred tem terminom, če bo prijavljenih dosti interesentov.

Tečaj Biorgonomija 2 bo potekal 23. oktobra 2004 v Ljubljani.