BOGINJA V SRCU 

Boginja se razodeva znotraj tvojega srca. Tukaj in zdaj. Dotika se te skozi tišino in skozi izkušnjo, čedalje bolj intenzivno. Je tvoj najgloblji ženski princip, ki ti si, ne glede na to, v katerem telesu se nahajaš. A prišel je čas, da se tega začneš zavedati tudi skozi osebnost. Saj Boginja te znotraj nagovarja že dolgo. To je proces, ki časovno poteka linearno, sicer pa je to stanje zavesti, ki ga človeštvo počasi prevzema. Tako si moški in ženski princip zopet podajata roko znotraj posameznika in se tudi v snovnem svetu vladavina ognja umirja z vodo. Boginja zopet postaja sostvarnica sveta. Da se svet uravnoteži.

VLADAVINA MOŠKEGA PRINCIPA 

Poglej svet okoli sebe s fizičnimi očmi. Vladavina razuma, tehnike, tehnologije, moškega principa v najbolj sprevrženi verziji. Tekmovalnost, uničevalnost, dominiranje, nasilje vseh vrst. Ogenj je moškim in tudi ženskam ušel izpod nadzora. Razobličenje moškega principa. Kje je v takšnem svetu sploh prostor za ženski princip, ki je že toliko tisočletij odrinjen od vloge tistega pola, ki vse drži v ravnotežju?

NARAVA JE V POMOČ

In poglej še z notranjimi očmi, z očmi duha. Narava ti pomaga, da bi tudi ti, tako kot ona, zmogel skozi milino, sprejemanje, čutenje, darovanje, bivanje samo samo biti to, kar od vedno si - del vsega. Še več - stvarnik in stvarnica vsega. Ko gledaš z duhovnimi očmi, vidiš, kako ti Boginja, mati Zemlja pomaga v tvojem ozaveščanju, da si tak kot ona. Ranljiv, a hkrati tako poln darov. Nebogljen, ko si prepuščen hladni vladavini razuma in uničevanju, a hkrati tako veličasten, ko lahko iz ljubezni do samega sebe in vsega, kar si ustvaril, tudi dvigneš svoj glas in s sebe streseš umazanijo tega, kar je skoval človeški ego.

Ko se nesrečnih energij tudi v izkušnji in izbirah tvoje osebnosti nabere preveč, jih lahko otreseš s sebe kot odvečno navlako
. Kot staro kožo, ki ti je premajhna in ti onemogoča biti, kar si v resnici. Kot narava sama lahko tudi ti takrat z vetrom, orkani, ognjenimi zublji, bruhanjem ognjenikov, poplavami in tresenjem tal zopet uravnavaš svoj svet, da bi ga spravil nazaj v ravnotežje.

Pri ponovnem uravnotežanju tvojega notranjega sveta ti skozi vsa vesolja prihaja na pomoč ženski princip. Na tisoč in en način se pričenja tudi za tvoje zavedanje in zavedanje ljudi razodevati Boginja. Prihaja z vso svojo milino, nežnostjo, sprejemanjem, ljubeznijo, sočutjem in širino, ki nima meja. A hkrati mogočno in veličastno, saj se zaveda, da je prišel njen čas. Čas, ko bo svet zopet v ravnotežju. Čas, ki je stanje zavesti posameznika.

MOČ ZAVESTNE IZBIRE

Znotraj tebe sta moški in ženski princip, znotraj tebe Bog in Boginja. Ti sam si Bog-Boginja. A katere energije si izbiral za svoje delovanje, za bivanje tukaj in zdaj, v tem telesu, s to osebnostjo? Si tudi ti padel v privid, da je edini možni svet svet moškega principa, omejevanja, krčenja, hladnosti, sodbe, odločnosti, strogosti? Si ti, ne glede na to, ali bivaš v moškem ali ženskem telesu, na te energije pristal zato, ker so jih izbirali drugi, ali po lastni svobodni volji, da te zdaj dušijo in stiskajo za vrat? Tekmovalnost, uničevalnost, sprevrženost razuma, korupcija. Svet, v katerem štejeta surova moč in sila. Kjer šteje to, kdo je najglasnejši in se najbolj nasilno vsiljuje za vodenje vladavine razuma. Si to zavestno izbiral, da sedaj trpiš? Ne?

Torej spremeni svoje izbire! V tebi je ta moč, z njo ustvarjaš! Si zavestno sodeloval v postavljanju takega sveta? Četudi nisi, njegove posledice doživljaš na lastni koži. Si zavestno pristal na to, da so ljubezen, milina, nežnost, sočutje, dobrota in sprejemanje energije, ki ne spadajo v ta svet? Seveda ne, ko pa je svet takšen, kot ga vidiš, iz ravnotežja.

Boginja čaka, da jo začneš zavestno izbirati, da si skozi to odgovoren tvorec in stvarnik-stvarnica vsega. Kajti ne glede na to, ali so tvoje izbire zavestne ali nezavedne, posledice doživljaš tako in drugače. Torej začni zavestno in modro izbirati.

ČAS ZA NOVO, ZA BOGINJO

Prišel je čas, da najprej zrušimo vladavino moškega principa in to se pravzaprav že kar nekaj časa dogaja, pa čeprav fizičnim očem še ni vidno. Da bi lahko na novih temeljih postavili nov svet, novo dobo, zlato dobo, ki pa se vedno začenja v posamezniku. Znotraj tebe. Ti ustvarjaš celoten svet, saj ga takega, kot ga izbiraš, tudi doživljaš. In če si pristal na vladavino moškega principa, lahko zdaj zavestno izbereš, da ne želiš več doživljati sveta takega, kot je. In, da ga spremeniš. Tako, da spremeniš sebe.

Da se najprej zaveš, kje vse in na kakšne načine si se odrekel samemu sebi, lastni notranji polovici, ki te je držala v ravnotežju. Svojemu ženskemu principu, Boginji znotraj, ki je mnoga tisočletja vdano čakala, da se ogenj, moški princip izrazi v skrajnosti, v najbolj sprevrženi različici. Mnogokrat namreč šele takrat, ko te zaboli skozi samo izkušnjo, lahko prepoznaš, kaj se v resnici dogaja. Da to nisi ti, da so to samo energije, ki vladajo svetu. A tudi zato, ker jih ti izbiraš in pristajaš nanje.

SVET V RAVNOTEŽJU

Dovolj je bilo tega. Kajti tako ti nisi bil cel in celosten, tako si bil iz ravnotežja. Čas je, da sprejmeš Boginjo v sebi in ji na stežaj odpreš vrata svojega srca in osebnosti. In tako začneš spreminjati svet. Najprej svoj notranji svet. Ko spremeniš sebe, se spremeni svet, kajti spremeni se tvoja reakcija na svet. Ko boš postal zopet odgovoren sostvarnik-sostvarnica sveta, ga boš na novo ustvarjal tako, da bo v ravnotežju.

Da bosta moški in ženski princip zopet enakovredno izražena v svetu, ki ga želiš doživljati. Da bo svet zopet eno, ne dvoje. Da bo Boginja zopet živela skozi človeška srca. Da bosta Bog-Boginja zopet uravnoteženo živela skozi posameznika in se odražala tudi v snovnem svetu. Da bo svet zopet prijazno in prečudovito mesto, kjer bodo tudi ljubezen, milina, nežnost, sprejemanje, širjenje, sočutje in dobrota zaželjene in cenjene vrednote. Ko ne bo nikogar več ne sram ne strah jih izbirati, da ne bi bil ožigosan za mevžo, copato, homoseksualca, naivneža ali katerokoli nalepko že lahko izberemo …

Da se bomo zopet zavestno poistovetili z Boginjo, jo začutili v srcih in sprejeli vse blagoslove, ki jih prinaša na pragu nove, zlate dobe. Da bomo tako zopet mi sami. Da bomo začutili moč, odločnost in silo, s katero lahko svetu vladamo skozi ljubezen, milino, nežnost in sočutje. Da se bomo zavedali, da samo eno brez drugega ne more biti. Da tako polovica manjka. In če polovica manjka, je svet iz ravnotežja.

Živimo v času, ko se tega zavedamo. Ko se čedalje več posameznikov s svetom, kakršen je, ko mu še vlada moški princip, sooča na nov način. Z dobroto, razumevanjem, širino, sočutjem. Z močjo ženskega principa.

POKOJNI PREDSEDNIK DRNOVŠEK - ČLOVEK

Tako, kot nam je to pokazal tudi pokojni predsednik države Janez Drnovšek. Ko je zmogel na najbolj prestižnem, močnem in mogočnem položaju, ki ga lahko uteleša moški princip, znotraj sebe in nato v delovanju navzven delovati tudi skozi ženski princip. Ko je tako z lastnim zgledom pokazal, da se oba principa ne izključujeta. Da zato nisi nič manj mogočen in močan, če si tudi ljubeč, nežen, pozoren, dobrosrčen, kot če si samo odločen, hladen in trd.

Tako nam je vsem pokazal, kaj pomeni biti - Človek. Ne moški in ne ženska, ne eno ali drugo, ne Adam ali Eva, Bog ali Boginja, temveč oba hkrati. Šele v njuni sintezi je sinergijska moč, ki presega moči vsakega posebej. Eno, ne dva.

ŽENSKI IN MOŠKI PRINCIP Z ROKO V ROKI

Šele združena sta moški in ženski princip resnično zmagovita kombinacija. Sta zopet eno, smo tako zopet eno mi sami. Ko znotraj sebe prepoznamo, sprejmemo in skozi vse svoje misli, besede in dejanja zaživimo oba principa, ju prelijemo v snovni svet iz lastnega srca, duše in duha. Iz prostranstev, kjer smo neomejeni.

In tako lahko lastno neomejenost izkušamo tudi v zemeljski izkušnji. Ko se ne omejujemo z ničemer. Ko ne pristajamo več na vladavino ognja, moškega principa, temveč z enako mogočnostjo in veličastnostjo znotraj prepoznamo tudi ženski princip. In ko združimo oba, smo zopet celi. To je samouresničenje posameznika za zlato dobo.

Ko nas bo to zavedanje zmoglo zavestno in odgovorno izbrati dovolj ljudi, bo svet zopet v ravnotežju. Bo kraj, kjer nam bo veličastno živeti, saj uravnoteženega smo si za izkušnjo zamislili na samem začetku vseh začetkov. Raj na Zemlji. Zlato dobo za vse ljudi. Torej je čas, da jo tudi uresničimo.