ŠOLA ZA DUHOVNO RAST

zaokrožen ciklus 8 večernih delavnic
v štirimesečnih modulih (tudi nadaljevalnih)
za intenzivno duhovno rast, širjenje zavesti, samozdravljenje in samouresničitev.

♥♥♥

Šolo za duhovno rast, ki je moj lasten avtorski projekt, navdihnjen iz notranjosti,
vodim že dve leti. Nekateri udeleženci so tako v letu 2011 zaključili že 4. modul.

Zaradi začasnega umika iz javnega delovanja do nadaljnjega

ne bom organizirala in vodila Šole za duhovno rast.

 

♥♥♥

Človek se rodi z Zavedanjem, kdo je, od kod prihaja in zakaj je tu. V procesu odraščanja pa materialni svet s tančico prekrije zavedanje osebnosti in zaveda se samo še Duša, katere sedež je v človekovem Srcu. In iz Duše, Srca, se človeku na različne načine oglaša njegov notranji glas. Glas, ki je kot tihi in oddaljeni šepet morja, a dostikrat tako močan in glasen, da ga ne more preglasiti nič drugega. In takrat se človeku utrne davni spomin na to, kdo je, od kod prihaja in zakaj je tu.

Ciklus delavnic za vse, ki hrepenite po odgovoru na to vprašanje. Za vse, ki želite slišati notranji glas, ki prihaja iz najvišjih in najglobljih stanj Zavesti, ki jih človek sploh lahko doseže. Iz Enosti, univerzalne Resnice. Iz Izvora samega. Ko se v trenutku Zavedanja in zlitja osebnosti z univerzalno Zavestjo prepustimo notranjemu glasu, ko mu sledimo tudi v mislih, besedah in dejanjih, smo duhovno zrasli. Smo bližje sami sebi, samouresničtvi. Tedaj naša notranja hrepenenja odsevajo tudi v našem življenju, se iz nezavednega prelivajo v zavedno.

S svobodno voljo lahko izberemo, da bomo zavestno negovali ta stik in poslušali Srce, skozi katerega nam govorijo Duša, Duh, večnost, Enost. Da bomo sami kaj storili za to, da bomo v stiku z večno modrostjo, veličastno močjo Ljubezni, s sijajem svetlobe, ki žari znotraj. Da bomo zavestno izbirali, da te energije vodijo naše življenje. Ne samo v utrinkih, temveč kot zvesti vodnik, učitelj, spremljevalec. Kajti znotraj nas je večni vrelec Resnice, iz katerega lahko zajemamo. V Notranjosti so namreč zakladi, shranjeni v nas od vedno za vedno in le mi sami imamo ključ do lastne Notranjosti.

Vse je že znotraj, le balast iluzij in nesrečnih energij, ki smo jih izbirali in doživljali do sedaj, je treba prepoznati in izbrati nove izkušnje. Veliko je potrebnih korakov, da bi to zmogli. A prvi in najpomembnejši je – ustaviti se. Ustaviti se in utihniti, umiriti um, da v poplavi zvokov in zunanjih vtisov glas Duše sploh zaslišimo. Iz lastne Notranjosti, ki je najsvetejše in najmogočnejše svetišče, ki je bilo kadarkoli sezidano. Je iz duhovne dimenzije, zato ga nič materialnega ne more uničiti ne kakorkoli vplivati vanj. Lahko pa ga človek prepoznava, se zateka vanj in v njem najde vse odgovore.

Na popotovanju v lastno Notranjost so iskalcu v pomoč soljudje, knjige, učitelji. A to je samo pomoč. Edino resnično delo pa lahko človek opravi le sam. Kajti nihče ne more namesto nas storiti enega samega koraka, ne spregovoriti, ne vdihniti ali izdihniti. Zato moramo najprej sprejeti odgovornost za lastno življenje v svoje roke in se zavedati, da ga sami ustvarjamo skozi vse svoje misli, besede in dejanja. In jih začeti zavestno in modro izbirati.

Veliko je stopenj in načinov, skozi katere posameznik prihaja vase. Nekdo raste skozi služenje, drugi skozi filozofski ali znanstveni pristop do sveta, tretji skozi kontemplacijo, molitev, meditacijo… A vedno sta bila za največje inkarnirane Mojstre odmik od ljudi, tišina in meditacija način, kako priti in biti v stiku s seboj,  z božjim znotraj. V tišini in samoti so se mojstrili, uvide pa delili z ljudmi skozi delovanje.

Obstaja veliko vrst meditacij, odvisno od namena oziroma našega trenutnega stanja zavesti. S pomočjo nekaterih se umirimo, skozi druge transformiramo in ozaveščamo vzroke blokad in nesrečnih energij. V meditaciji se samozdravimo, podoživljamo potlačene spomine. Sproščamo napetosti, lahko skozi bolečino, jok, kričanje. Dobimo uvide v pretekla in prihodnja življenja. Vzpostavljamo stik z bitji vzporednih svetov, širimo zavest in notranje rastemo. Smo deležni blagoslovov in neopisljivih milosti, ki utrnejo solzo ganjenosti. Se prepuščamo notranjemu vodstvu, smo v stiku z Mojstri luči. Sporočila zapisujemo, izgovarjamo, rišemo, pojemo, skratka sprejemamo, predajamo in živimo na različne načine. Vsem meditacijam pa je skupno, da skozi njih postajamo čedalje bolj – mi sami in to tudi živimo. Da nam življenje samo, tudi skozi delovanje, postaja meditacija. Da smo v sebi in da zajemamo iz Notranjosti v vsakodnevnih situacijah, tukaj in zdaj, vedno in povsod.

Zato pojdite čim večkrat v tišino, v meditacijo. Od tam vas nagovarja vaša Notranjost, tam čakajo odgovori na vsa vprašanja. V Notranjosti boste najprej spoznali, nato pa zaživeli – samega sebe. Se samouresničili. Vabim vas, da del tega veličastnega popotovanja v Notranjost prehodimo skupaj.

 

Potek delavnice

Ciklus delavnic poteka vsake 14 dni na določen delavnik zvečer (razen petka), od 18.00 do 22.00 ure. Druženje je zelo intenzivno in poteka skozi krajša ali daljša predavanja in razlage, vodim vsaj eno ali dve meditaciji. Po končani meditaciji se o izkušnji meditacije pogovorimo, tudi z razlago, kjer bo to potrebno, kaj vam vaša izkušnja govori o vas. Precej časa je namenjenega praktičnemu delu, bodisi skupinsko, posamično ali v parih. Na različne načine odstiramo uvide v duhovna prostranstva, v še neznane dimenzije nas samih in popotujemo v lastno Notranjost, k svoji Duši. Kakšna oblika druženja pa naj ostane presenečenje. V času med delavnicami z delom na sebi, s širjenjem zavesti in duhovne rasti nadaljujete tudi doma, v obliki »domačih nalog«. Skratka, intenzivno, a polno Radosti ob spoznavanju sebe in samouresničevanju.

Prijave

Cena ciklusa osmih delavnic (minimalno 32 ur) je 370 €, plačate na prvi delavnici. Udeležba samo na izbranih posameznih delavnicah ni možna. Zaradi omejenega števila udeležencev so prijave obvezne. Pošljite vašo prijavo (lahko z SMS sporočilom na tel. 041 532 646 ali po elektronski pošti keter@siol.net), ki naj vsebuje tekst: »Šola za duhovno rast, vaše ime in priimek, tel. št. vašega mobilnega telefona ali naslov elektronske pošte.« Če je mesto še prosto, ste tako že prijavljeni, brez dodatne potrditve z moje strani. Lahko pa me seveda tudi pokličite po telefonu, še posebej, če imate kakšna dodatna vprašanja.

Veselim se našega skupnega popotovanja v Notranjost
in odstiranja njenih zlato lesketajočih se uvidov.

 

mag. Anita Škof

♥♥♥

Delavnice in meditacije niso primerne za tiste,
ki so kadarkoli imeli psihične motnje in so se ali se še zdravijo zaradi tega
(shizofrenija, manična depresija, bipolarna motnja, preganjavica).
Udeležba na delavnicah in meditacijah je na lastno odgovornost.