Mag. Anita Škof

APOKALIPSA ALI ZLATA DOBA?

Vstopili smo v prestopno in po mnogih napovedih prelomno leto 2012. Nas čaka apokalipsa ali Zlata doba, je že dolgo vprašanje, ki buri duhove ljudi. Slišimo marsikaj – od napovedi kataklizem svetovnih razsežnosti do Zlate dobe v največjem sijaju. Dejansko vsak izbira sam, skozi nezavedne ali zavedne odločitve, skozi misli, besede in dejanja. Da, apokalipsa in konec sveta – vendar le v smislu konca sveta nezavedanja, ločenosti, trpljenja, teme in preživelih miselnih vzorcev ter sočasnega Razodetja Novega – Zlate dobe, novega stanja Zavesti človeštva. Si ti že zavestno izbral eno ali drugo?

ZLATA DOBA

Pred sedmimi leti sem v svoji knjigi Zlata doba napovedala marsikaj od tega, kar danes deloma že doživljamo. Morda se je takrat komu vse skupaj zdelo kot znanstvena fantastika, a že se razodevajo spremembe, skozi katere se prizemljuje in oznanja Zlata doba.
Sistemi, ki dušijo svobodo in neomejenost Človeka, padajo kot domine. Ta proces poteka že nekaj let, a lani se je pokazal v vsej svoji intenzivnosti. Padajo politični in gospodarski sistemi starih oblastnikov, diktatorji prepuščajo mesto volji množic, svet drvi v gospodarsko in politično krizo. Ljudje na ulici že razodevajo Resnico, ko vstajajo proti sistemom politike, gospodarstva, religij, finančnih monopolov, oligarhij, koruptivnosti… Vse to je staro in se mora zrušiti, ker je zgrajeno na temelju napačnih vrednot. Oziroma brez tistih vrednot, ki so dejansko zakoni Duha, zapisani v vsaki človeški Duši.
Živimo v linearnem času, ki ga imenujem Zlata doba in je stanje prebujene Zavesti posameznika. Človeka, ki noče in ne more biti več vkalupljen v stare sisteme. Medtem, ko so se sistemi ukvarjali sami s sabo in z omejevanjem ljudi, so se mnogi posamezniki spremenili in v duhovnih dimenzijah že vstopili v Novo, pa če se tega zavedajo ali ne. Vzpodbujeni z Duhom resnice, ki se že intenzivno razodeva znotraj ljudi, in v skladu z novimi duhovnimi zakoni to tudi izžarevajo navzven.

PREBUJEN IN SAMOZAVEDAJOČ SE ČLOVEK

Prihaja čas svobode posameznika, ko bo namesto sistemov zopet svoje mesto v stvarjenju sveta zavzel - Človek! Samouresničen, zavedajoč se Človek, ki bo zaživel Resnico izven sistemov, tako organizacijskih kot ideoloških, vrednostnih, miselnih in vsakršnih drugih. Pred tem jih mora zrušiti in to tudi počne. Načinov je več. Nekateri to počnejo glasno na ulici, drugi v notranji tišini zrejo Zlato dobo, ki je najprej stanje Zavesti in Duha, šele nato ji bomo pričali v fizični dimenziji.
Mistiki, preroki in čisto »navadni« ljudje, ki zmorejo slišati glas lastne Duše, se zavedajo, da so energijska in duhovna bitja v fizični dimenziji in to notranje Zavedanje tudi živijo in ga razodevajo navzven skozi svoje misli, besede in dejanja. Ti nosilci Novega s tem, ko zmorejo veličastje Zlate dobe in novega nivoja Zavesti uvideti znotraj, odpirajo vrata za to, da se bo lahko to Zavedanje tudi materializiralo. Ko to zmore eden, jih zmore še več in nekega dne bomo Zlato dobo ugledali tudi  s fizičnimi očmi.

STARO SE RUŠI IN UMIKA NOVEMU

Ko danes gledamo dogajanje na svetu s fizičnimi očmi, vidimo kaos, trpljenje, naravne nesreče, človeško grabežljivost, pohlep, željo po dominiranju, vladanju, okoriščanju, varanje, laganje… Vse staro, preživeto, izmaličeno. Zlorabljene in sprevržene energije ognja, absolutnega moškega principa. Za dobrobit peščice posameznikov, ki poskuša obvladovati množice, znotraj kateregakoli sistema že. Nič več, kritična masa zavedajočega se človeštva je presežena! Povratka v staro ni več. Pripravljamo se na Novo, vsak na svoj način in v svojem tempu.

LJUBEZEN NAMESTO STRAHU

Letošnje leto ni samo prestopno, je tudi prelomno po mnogih napovedih. Apokalipsa, glasno napovedujejo mnogi samozvani duhovni učitelji! Kataklizma, dodajajo drugi, uničenje sveta! In naročajo učencem, naj si zgradijo podzemne, nepredušno zaprte bunkerje z zalogami za nekajletno preživetje, kajti  Zemlja bo onesnažena, opustošena, doletele jo bodo vsakovrstne nesreče… In po nekaj letih bodo ti izbrani posamezniki, ko bodo pogoji zopet primerni, prilezli iz svojih lukenj in zgradili Zlato dobo. Kaj res?
Nikoli in nikdar! V luknje so zlezli iz strahu za golo preživetje telesa iz mesa in kosti, ki še nikoli ni preživelo. Že nič koliko tovrstnih zemeljskih oblek smo zamenjali, pa smo še vedno - živi! Kajti večna je naša Duša in skozi Srce človeka poteka sveti spoj materije in Duha, od koder se človeku razodeva Duh resnice: »To je strah! Iz strahu ne moreš živeti svobodno, neomejeno. Strah ni Zlata doba.«
Zlata doba je zgrajena iz Ljubezni, iz sile, zaradi katere in iz katere je ustvarjeno vse. Iz energije, ki je prvotno gibalo vsega in vse skupaj drži. Samo iz Ljubezni Človeka do sebe in vsega, kar je, lahko ustvarimo novo, Zlato dobo za vse ljudi.

ZAVESTNA IN ODGOVORNA ODLOČITEV ZA ZLATO DOBO

Nehajte graditi bunkerje in trepetati v strahu za meso in kosti, če nočete tega tudi doživljati! S svojimi mislimi, besedami in dejanji sami ustvarjate lastno resničnost. Če ne želite doživljati tega, česar se bojite, se dvignite nad to in boste poleteli v svobodo Novega, ki se že razodeva na tisoč in en način. Izberite s svobodno voljo posledice ene ali druge izbire in potem to tudi živite.
Ste se odločili za kataklizmo ali Zlato dobo? Odločila sem se že davno, tako kot vsak od vas. Že pred rojstvom v to telo, ki ga doživljate kot edino resničnost, ste se sebi zavezali v Duši, da se rodite v sedanjem linearnem času, ko bo nivo Zavesti človeštva že tako visok, da bomo ozaveščali in prizemljevali Zlato dobo. Naključij ni in tako tudi ni naključje, da živite tukaj in zdaj, ko se že razodeva Zlata doba, saj ste tu zato, da jo pomagate preliti iz prostranstva Duha v materijo. Tako, da se ustavite, izstopite iz kaosa in v tišini ugledate z notranjimi očmi, kaj se v duhovnih prostranstvih godi.

NOVE VSEBINE V NOVIH OBLIKAH

Prihajajo nove reči, nove vsebine v novih oblikah, ki jih človeška usta še nikoli niso ubesedila in oko ne ugledalo. Ustavite se in prisluhnite znotraj, kaj je vaša naloga, kaj vaš edinstven košček v mozaiku graditve Novega. A zato morate najprej ustaviti drvenje, hitenje skozi dan, letne čase, leta, skozi nezavedno, ločenost od vsega in temo ter izstopiti iz tega privida. Se obrniti vase in samo biti, ljubiti in zaupati v vse, kar se razodene iz Notranjosti. Koda troedinosti. Sprejeti znotraj sebe Novo, ki se razodeva.

RAZODEVANJE BOGINJE

Boginja čaka, da zopet zasede svoje mesto sostvarnice vsega na prestolu ob Bogu. Ljubezen, milina, nežnost, sprejemanje, sočutje, širjenje… Energije absolutnega ženskega principa manjkajo v izražanju na tem planetu in tudi zato je še takšen, kot ga vidijo fizične oči. Ko se Boginje in njenih energij zavedate ter jih sprejmete znotraj, jih izžarevate navzven. In vaš fizični svet tako postaja Zlata doba. Da bo po vaši meri, zgrajena iz Ljubezni in Zavedanja.

NOVO PRINAŠA SPREMEMBE

Zlata doba je stanje Zavesti, ki ukinja prostor in čas in ju nadomešča z ozaveščeno Enostjo. Zato jo najprej začuti znotraj, nato pa razodevaj navzven. In v tem procesu bodi pripravljen opustiti vse staro, zaradi česar si zgubil Sebe – preživete in zlagane odnose; pehanje za kariero; službo in način življenja, ki te ne izpolnjujeta; stare miselne in čustvene vzorce, vsakovrstne nesrečne energije... V Novo greš lahko samo prenovljen, od znotraj navzven spremenjen. Očisti staro in vstopi v Novo, kajti le Novo prinaša spremembe, ki vodijo v duhovno rast in širjenje Zavesti.
V novo, Zlato dobo, hkrati pa edino izvorno, zapisano v naših Dušah že od samega začetka vseh začetkov. Da zaživimo voljo lastne Duše in Duha na Zemlji, se samouresničimo in končamo ta kozmični ciklus, nato pa začnemo nove igre Duha.
A najprej uresničimo Zlato dobo, tukaj in zdaj. Saj je že tu, le bolje poglej. Zlata doba v tvoji Notranjosti in na veličastnem planetu Zemlja.