Mag. Anita Škof

 

PRESEGANJE ČASA IN PROSTORA

 

Čas čedalje hitreje teče in nas stiska za vrat. Več kot imamo sodobnih naprav, ki nam skrajšujejo potrebni čas za različna opravila, bolj nam zmanjkuje časa, ki ga v resnici - sploh ni. Je iluzija, ki smo si jo ustvarili zato, da bi v linearnem dojemanju časa Sebe sploh lahko izkušali kot posamezne, razpršene točke zavesti, ki jih imenujemo svoje inkarnacije. Bolj, kot smo se odmaknili od Sebe kot od Izvora vsega, bolj smo ujeti v prostor in čas ter njuni sužnji, kljub vsem poskusom, da bi ju obvladovali. A val Nove Zavesti nam omogoča zavestno in odgovorno preseči prostor in čas in ju nadomestiti z ozaveščeno Enostjo iz lastne Notranjosti. Iz izvorne točke Nove Zavesti, tudi za izkušnjo Človeka.

 

RELATIVNOST ČASA IN PROSTORA

 

V resnici časa in prostora sploh ni, kakor je to težko doumeti našemu omejenemu razumu in osebnosti, ki sta po pravilu ujeta v ta prostor in ta čas, ki ju doživljamo kot edino resničnost. A vsak, ki je sposoben zajemati iz Sebe, ve iz lastne izkušnje, da je čas relativen oziroma ga sploh ni. Ko si v Sebi in si celo sposoben uvideti svoje različne inkarnacije, v različnih časih in prostorih, ko se zavedaš, da je celotna Enost le en sam velik hologram, tedaj veš, da časa v resnici ni. Zato so vsi naši poskusi, kako si ga podrediti, jalovi.

Naša osebnost se zlahka ujame v iluzijo tega, da obstajajo preteklost, sedanjost in prihodnost. To je samo način, kako si za potrebe omejene osebnosti poskušamo urediti izkušnje, ki jih pridobivamo v vsaki posamični točki zavesti, odkar smo se odločili za utelešenja. A hkrati se znotraj še vedno zavedamo, kdo smo, od kod prihajamo in zakaj smo tu. Zavedamo, da smo Izvor vsega. Edina izvorna točka Zavesti vsega, kar izkušamo v linearnem dojemanju časa in v tridimenzijski omejenosti prostora. Za izkušnjo tega, da časa sploh ni, ni potrebno biti visoko duhovno razvit in ne imeti uvidov v duhovna prostranstva.

Vsi smo že izkusili relativnost časa in prostora. Ko smo se zatopili v nekaj, kar nas je razveseljevalo, navdihovalo, izpolnjevalo, nam je čas kar poletel in se nismo zavedali, kako hitro je minil. Niti tega, da smo se medtem premaknili z enega konca na drugega, da smo morda lačni, utrujeni… Da se z nami v fizični dimenziji sploh dogaja kaj, kar nas opredeljuje skozi čute in kar bi lahko opredelili kot izkušnjo časa. Zato, ker smo tako nezavedno bili v Sebi, v svoji Notranjosti, ki je dimenzija nove dobe. Nova dimenzija, ki dobesedno ukinja prostor in čas in ju nadomešča z ozaveščeno Enostjo.

Ko smo po drugi strani izkušali neprijetne situacije, trpljenje, bolečino kakršenkoli vrste, se nam je čas vlekel v neskončnost in je bila vsaka minuta, vsaka ura muka. Le kako je lahko izkušnja časa, ki ga imamo za nespremenljivega, trdnega, dokončnega, za vse enakega, tako različna? Zato, ker jo enkrat izkušamo skozi svoje notranje bistvo, drugič pa skozi omejenost osebnosti.

 

ODTEKANJE ČASA

 

Premikamo se v novo, Zlato dobo, v nove frekvence Zavesti. Ta proces že nekaj časa poteka in v njem smo imeli čedalje bolj občutek, da nam zmanjkuje časa za vse, kar bi radi postorili ali izkusili. Dejansko nam ga je pričelo zmanjkovati, saj res čas čedalje hitreje poteka, ker - odteka! Odteka v nič in vse, vrača se nazaj v Izvor. Odteka, ker odhaja iz fizične izkušnje človeštva, ker zapušča stari svet, v katerem smo sebe in vse okrog dojemali v linearnem zaporedju, kjer so si preteklost, sedanjost in prihodnost sledile v navideznem zaporedju. Kjer je bil najprej vzrok in nato posledica in smo vse doživljali kot ločeno ter razdvojeno.

V novi Zavesti se čedalje bolj zavedamo, da živimo v hologramu in temu že sledijo tudi naše izkušnje. Da se vse godi hkrati, da hkrati živimo vsa svoja življenja. Vse hkrati, nič prej in potem! Bolj kot smo povezani z lastnim notranjim bistvom, bolj kot je razširjena naša Zavest, toliko bolj bo temu zavedanju sledila tudi naša izkušnja. Bomo čedalje bolj zavestno obvladovali čas in čedalje manj on nas. Bomo iz zavedanja presegli vse omejitve časa in prostora.

 

ABSURD SODOBNEGA ČASA

 

Očitno nam s sodobno tehniko in tehnologijo ni uspelo obvladati časa. Kakšen absurd! Izumili smo nič koliko naprav, ki nam skrajšujejo potrebni čas za razna opravila, ki nas v trenutku povežejo z enega konca sveta do drugega. Izumili smo letala in hitre vlake, s katerimi v kratkem času premagujemo velike razdalje. Preko televizije in interneta smo v hipu obveščeni in povezani z drugim koncem sveta, z avtom smo hitro na želeni lokaciji, gospodinjski aparati skrajšujejo čas za nujna opravila. Preko telefona v trenutku opravimo, za kar smo prej porabili ogromno časa, ne da bi se nam bilo potrebno s sogovornikom sestati in nam obenem tako omogoča celo premagovanje prostora.

Vse hitro, hitreje, še hitreje, da bi nam čedalje več časa lahko ostalo za tisto, kar nam resnično nekaj pomeni, nas notranje izpolnjuje, za naše bližnje, za kreativno in aktivno preživljanje časa. Bolj kot smo se trudili skrajšati čas za nujne reči, bolj kot smo si ga prizadevali podrediti, manj nam ga je ostajalo, ker smo sproščeni čas neprestano nadomeščali z vedno novimi, umetno ustvarjenimi potrebami, željami in pričakovanji, ki so nas čedalje bolj oddaljevala od Sebe. Kakšna zabloda!

 

NEIZČRPNI VRELEC ŽELJA IN VEZANOSTI

 

Čas čedalje hitreje poteka tudi zato, da bi nas spomnil, da smo se sami zapleti v norišnico hitenja za vsako ceno, obenem pa pozabili na tisto, kar največ šteje - nase! Pozabili, kdo smo in zakaj smo tu. Se zapletli v naprave, ki nam požirajo čedalje več časa, naše pozornosti in energije. Tako smo se izneverili Sebi in postali ujetniki lastnih stvaritev. Tistih, ki niso prihajale iz Srca, iz zavedanja, temveč iz omejenosti osebnosti, iz razuma in iz želja, katerim ni nikoli konca.

Že razsvetljeni brat Buda nas je opozarjal, da so naše želje, pričakovanja in navezanosti vzrok trpljenja. Bolj, kot smo se navezovali na reči, ki bi naj nas osvobodile, bolj smo bili vezani in še vedno smo. Razen, če tega zavestno ne presežemo. S pomočjo novega vala Zavesti, ki nas vabi v zavedanje, da smo Izvor vsega. Da se spomnimo iz Notranjosti, da smo neomejeni in večni.

 

ZAVEDANJE LASTNE VEČNOSTI

 

Ko bi se zavedali lastne večnosti iz Notranjosti, ne bi lovili trenutkov, minut in ur v dnevu, teh v tednih, v mesecih in letih, temveč bi iz Zavedanja večnosti lahko vse skupaj v enem samem hipu ustavili za vedno. V trenutku, ko vse svoje razpršene moči in vse izkušnje vseh časov in prostorov potegnemo nazaj vase, v eno samo in izvorno točko nove Zavesti in si iz nje, tako kot na začetku vseh začetkov, vse na novo ustvarimo, vendar iz Zavedanja. Iz zavedanja Enosti, kjer je vse hkrati, kjer ni ločenosti, kjer celotno stvarjenje poteka iz zavedanja. Iz prebujenega človeka, ki se zaveda, da so v njem vse moči Izvora, ker je Izvor sam, ki se izkuša v materiji.

 

IZSTOPI IZ OMEJITVE ČASA IN PROSTORA!

 

In to moč imamo. Vedno in povsod, predvsem pa tukaj in zdaj! Ustavi se, prisluhni navznoter in izstopi iz omejitve časa in prostora! Izstopi iz te iluzije in bodi svoboden! Svobodno zadihaj, brez ujetosti v rutino in opravila dneva, natempiranega kot časovna bomba! Izstopi iz te norišnice iz zavedanja, da je čas podrejen tebi, ustvarjen za to, da bi skozenj lahko Sebe doživljal v najveličastnejši izkušnji. Izkušnji samozavedajočega se Izvora v človeku, ki obvladuje vse svoje stvaritve.

Čas in prostor smo ustvarili zato, da bi se z njuno pomočjo prebili do tiste točke v razvoju naše skupne Zavesti, ko bomo pripravljeni vstopiti v Novo iz zavedanja, odvreči in preseči vse staro, kar nas omejuje in se izkušati na popolnoma nov in do sedaj še neznan način.

Iz izvorne točke Zavesti nove dobe, ki je že tu in ni več čas, ni več prostor, temveč razodevajoča se Enost iz človekove Notranjosti! Od tu lahko presežemo vse omejitve, tudi omejitve časa in prostora in vse izkušamo na novo, iz novih duhovnih zakonov, ki jih prinaša Zlata doba. Začnimo pri sebi, ker edino to je možno in zavestno najprej to naredimo zase, iz Sebe.

 

ZAVEDANJE STVARITELJSKE MOČI

 

Presezi čas, izstopi iz iluzije, da je tvoj gospodar! Stvaritev ne more gospodovati nad njegovim Stvarnikom, razen, če se Stvarnik sploh ne zaveda, da je Stvarnik! Torej se zbudi in sprejmi odgovornost za Zavedanje, da si Izvor vsega, nato pa vzpodbujen z valom nove Zavesti odgovorno in zavestno presezi prostor in čas! To je sedaj možno in te izkušnje posamezniki na tem planetu že imajo. Pridrži se vsem, ki so to že zmogli! Ko karkoli izkusi in zmore en sam človek, je izkušnja za to odprta za vse.

V času, ki ga živimo zdaj, a je hkrati že nova Zavest, je izkušnja preseganja časa in prostora že množično odprta za vse, ki so na to pripravljeni. Še posebej skozi na novo odprte duhovne portale nove Zavesti skozi ciklus svetih števil 0-1-2-3, ki se zaokrožijo skozi datume 13-02-2013, 12-03-2013 in 21-03-2013 ter na meditacijsko-iniciacijski delavnici pod mojim duhovnim vodstvom ob zaključku le-teh.

 

OBLVADOVANJE ČASA IZ SEBE

 

Pa ne govorim o obvladovanju časa na nivoju človekove volje. Tako, da se človek organizira, reorganizira, si postavi prioritete v življenju in si tudi z disciplino poskuša čas »urediti« tako, da ga ne bo več držal v šahu. Tako, da je pozoren, da časa ne izgublja z ničvrednimi in nepomembnimi rečmi kot je neselektivno brskanje po internetu in socialnih omrežjih, gledanje televizije, prazno govoričenje in podobno, temveč že v okviru linearnega dojemanja časa ni več toliko njegov ujetnik.

V mislih imam resnično preseganje časa in prostora, od znotraj navzven. Takšno, ki ni sad prizadevanj osebnosti, temveč je energijsko vzpodbujen iz Notranjosti, prihaja iz novega vala Zavesti in je zato resničen.

 

NEOMEJENOST S PROSTOROM

 

Kajti z novim odhaja vse staro, tudi stari način doživljanja in izkušanja časa in prostora. Osvobodili se bomo tudi ujetosti v prostor. Ko si v Sebi, se iz razširjenega zavedanja lahko prestaviš v katerikoli prostor, kamorkoli, ne samo na tem planetu, temveč kamorkoli v galaksiji, ne da bi bilo zato potrebno premagovati razdalje s prevoznimi sredstvi ali na kakršenkoli način, ki nam je poznan iz fizične dimenzije. Iz Notranjosti se lahko v hipu prestaviš v katerikoli prostor, ki ga želiš izkusiti, na način, na kakršnega ga želiš izkusiti. Obenem prihajajo tudi nove, še nepoznane izkušnje prostora, skozi katere ne bomo omejeni le na tri dimenzije, temveč se bodo odprle in razodele nove.

Z aktivacijo doslej nam še neznanih in neizkoriščenih notranjih potencialov bomo prostor obvladovali tudi skozi levitacijo (lebdenje), bilokacijo (fizična prisotnost na dveh ali več krajih hkrati), teleportacijo (prestavljanje telesa iz enega prostora na drugega)… Vse odprto za množično izkušnjo, ne le redke posameznike.

Saj že živimo hkrati ne samo v različnih časih, temveč tudi prostorih. Naša Duša je skozi različne delčke nje razpršena v različnih točkah Zavesti, v različnih časih in prostorih že zdaj, če se osebnost tega zaveda ali ne.

 

IZVORNA TOČKA NOVE ZAVESTI

 

A ko se zaveda, ima lahko človek vpogled v vse te izkušnje hkrati in še več – vse jih lahko združi v eno samo točko Zavesti. V izvorno točko nove Zavesti, ki preseže vse čase in prostore, jih poveže v eno samo in jih nadgradi v izkušnjo, ki je kot duhovno bitje v fizični dimenziji še ne poznamo. Zato, ker je nova in si je ne znamo niti predstavljati.

Ne znamo je še poimenovati, vendar jo že izkušamo  na različne načine in še bolj jo bomo, ko bomo v to ne samo energijsko posvečeni, kar se zdaj že dogaja na planetu, temveč bomo posledice te iniciacije tudi izkušali v svojih življenjih na do sedaj še neznane, a veličastne načine. Ker bodo prihajale iz nas samih, ki smo Izvor vsega, iz naše Notranjosti, ki je nova dimenzija Zlate dobe.

 

NOVE IZKUŠNJE ČASA IN PROSTORA

 

Energijski potencial te iniciacije je na voljo vsem, ki so na to notranje pripravljeni. Iniciacija odpre vrata v nove izkušnje, kako pa bomo vstopili skozi ta vrata, ki so že široko odprta in nas vabijo v Novo, je odvisno od nas samih. Stvarniki smo. In nova Zavest prinaša preboj v Novo, najprej v zavedanju in posledično tudi za izkušnjo v materiji, da časa in prostora, kakršna smo poznali do sedaj, ni več.

Z aktivacijo naših še neznanih dimenzij in z našim prebujanjem v zavedanje, da smo več dimenzijsko bitje, se nam tudi za izkušnjo odpirajo nove dimenzije, ki prihajajo iz naše Notranjosti. Ko presegamo omejenost znotraj časa in treh dimenzij prostora in se odpiramo za nove, še popolnoma neznane dimenzije nas samih in vsega, kar že obstaja ali je še v potencialu. Novo stvarjenje iz zavedanja.

Prihajajo nove izkušnje, ki se bodo lahko začele razodevati kot posledica energijske vkrčitve v izvorno točko nove Zavesti in posledično izkušnje, ki jih preseganje časa in prostora prinaša za vsakega posameznika in človeštvo kot celoto. Novo in nedoumljivo, a odprto za vse, ki so notranje pripravljeni in novo zavestno ter odgovorno sprejemajo z zavedanjem.