TUKAJ IN ZDAJ

 

Čas novoletnih obračunov in novoletnih zaobljub je za nami… Se zavedamo, kaj pravzaprav pomeni, ko smo razpeti med analiziranjem za nazaj in tako vezani na preteklost ter planiranjem in pričakovanjem za naprej ter tako vezani na prihodnost? Vezani naprej in nazaj, nas pa v resnici nikjer! Se potem čudimo, da nam zmanjkuje časa, volje in moči za to, da bi sploh – živeli? Ker smo pozabili, kako pomembno je Biti – tukaj in zdaj…

 

TUKAJ IN ZDAJ!

Vsakemu duhovnemu iskalcu, vsakomur, ki je že kdaj razmišljal o pomenu svojega obstoja, o tem, kdo je in od kod prihaja, zakaj je tu, se besedna zveza »tukaj in zdaj« zdi že kakor fraza. Pa v resnici vemo, kaj pomeni? Se kdaj ustavimo in razmislimo o tem, kaj pravzaprav »tukaj in zdaj« pomeni? Če bi se, potem bi vedeli, da je to ključ do edino resničnega življenja.

Biti »tukaj« pomeni, da nismo v mislih, planih, obžalovanjih in hrepenenjih vedno nekje drugje, kot v resnici smo, vedno z nekom drugim, kot v resnici smo. In »zdaj« pomeni, da ne planiramo kar naprej, kaj vse bomo počeli v neki nedoločljivi prihodnosti in s kom, da ne hrepenimo po vsem, kar smo že lepega doživljali v preteklosti ali obžalujemo, česar vse nismo, temveč smo enostavno zdaj, prisotni v tem trenutku.

 

ZDAJ…

Biti zdaj, prisotni v tem trenutku pomeni, da se ustavimo in nikamor več ne hitimo! Niti fizično, niti v umu, temveč smo enostavno »zdaj«. Da se znamo ustaviti, prisluhniti naravi, sebi, začutiti Sebe in sočloveka takšnega, kot smo zdaj. Ne nekje v prihodnosti, ko bomo uredili vse stvari doma in v službi... Ne nekje v prihodnosti, ko bomo že spremenili svoj značaj, ko se bodo ljudje okoli nas poboljšali, da bodo nam po meri in bo nam lažje živeti z njimi… Ne nekje v prihodnosti, ko bom zadosti shujšala, doštudirala, se upokojila… Tisti »nekoč« morda nikoli ne pride!

In s tem, ko so naša energija, naš čas in naše misli usmerjene v prihodnost ali ujete v preteklosti, zamujamo čudežnost tega trenutka, zdaj. Ptice v letu, metulja na roži, dehtenja cvetja, njegovih vonjav, odbleska lune na jezeru in sonca na zasneženi pokrajini. Biti zdaj je tako preprosto! Ko samo si, ko se vse ustavi, ko se obrneš od navzven k navznoter in samo - Si. Kako odrešujoče, kako osvobajajoče!

Poskusi za trenutek, se ustavi in samo BODI! Zdaj, v tem trenutku, ko bereš te vrstice. Ustavi se, zamiži in samo - bodi! Zdaj! V tem trenutku je moč, da presežeš vso navezanost na preteklost, se odrečeš vsem pričakovanjem, hrepenenjem in planom za prihodnost in samo - Si. Enostavno - SI! Človeško bitje, ki se je sposobno zavedati, kdo je. Ki se je sposobno zavedati, zakaj je tukaj in od kod prihaja. Ustavi vrvenje, ustavi hitenje. Ustavi se. Zdaj!

TUKAJ…

Ko boš to sposoben, se boš avtomatično prestavil tudi v »tukaj«. Ko si v Sebi, ko si v tem trenutku, ne moreš biti nikjer drugje in z nikomer drugim, kot - sam s Seboj! Končno! Po tem Duša hrepeni, znotraj nas naš Duh zahteva, da samo smo. Tako preprosto, pa tako mogočno! Tako preprosto, pa tako malokrat zmoremo! Ko samo smo tukaj, ne moremo svoje energije razmetavati vse naokoli s hrepenenjem, da bi bili nekje drugje, z nekom drugim, ne v tej službi, ne v tem stanovanju, ne s to kariero, tem možem, to družino, temi odnosi… To je vse iluzija in privid! To je vse balast! Tega v resnici sploh ni! Vse privid, ki si si ga ustvaril zato, da bi pozabil, kdo si! A imaš možnost tudi spomniti se.

 

BITI…

Se ustaviti in samo BITI, kar že od nekdaj si. Vso navzven razdano energijo zopet potegniti nazaj vase, v svoj lastni središčni steber moči. In tedaj se lahko iz tebe zate tvoja lastna notranja eksplozija zgodi! Eksplozija Zavedanja, Ljubezni, ustvarjalnosti, navdiha! Vse, po čemer hrepeniš, se lahko iz Tebe razodene, ko se ustaviš in samo SI, kar že od nekdaj si. Ko nehaš iskati in loviti samega sebe za rep skozi svoja hrepenenja, pričakovanja, ujetosti v želje za prihodnost in obžalovanja za preteklost, si šele lahko resničen. Tedaj odpadejo vse iluzije, ki ti preprečujejo spoznati – Sebe. Ki ti preprečujejo  - doživljati Sebe! V tebi je moč, da to storiš.

 

ZAVEDANJE V IZKUŠNJI

Kot sem to storila že sama. Enkrat in nato še neštetokrat. Vsakič, ko me odnese iz mojega središčnega stebra moči, se okoliščine, izkušnje, odnosi, začnejo zgrinjati name na način, da mi življenje ni več v največjo radost. Moja Duša in Duh znotraj mene na ta način poskrbita, da se pravi čas ustavim, zadiham, se zopet zavem »tukaj in zdaj« in napolnjena z novimi močmi,  z novo energijo, z novim Zavedanjem stopim v nov tukaj in zdaj. Opustim vezanosti, se odrečem pričakovanjem za prihodnost in lahko sem tukaj in zdaj, kjer edino je moč. Se tako resno vase zazrem, se zopet in še bolj zavem, kdo sem, potem pa to tudi živim.

Tukaj in zdaj! Kjer si edino resničen, kjer si svoj lastni notranji steber moči, ki je najdragocenejše darilo in popotnica vsaki Duši v človeško telo. Lastna Notranjost, ki se razodeva navzven. Ko tako hodim skozi »tukaj in zdaj« nekaj zaporednih trenutkov, minut, nekaj dni, se iz mene zame in posledično tudi za druge ljudi začnejo razodevati biseri Resnice. Tiste, ki je večna in nespremenljiva. Tiste, ki ne pozna časa in prostora, ne pozna preteklosti in prihodnosti, temveč se edino lahko razodeva tukaj in zdaj. Skozi človeško bitje, ki se zaveda, da je Izvor vsega, ki mu nič ni nemogoče. In to Zavedanje posledično preliva v zemeljsko izkušnjo.

 

VSTOPNICI NAVZNOTER

Kajti »tukaj in zdaj« sta vstopnici v lastna notranja prostranstva. Je način, kako se lahko in se za vsakega, ki se ustavi in vdihne Duha resnice, ki znotraj doni, razodene Resnica. Razodene absolutna Zavest, razodene Izvor vsega. Je način, kako biti v stiku s svojo lastno bitjo in hkrati skozi njo v stiku z Izvorom vsega. V stiku s Seboj, ki si Izvor v fizični dimenziji. Veličasten trenutek, ko ločenosti na zgoraj in spodaj ni več, ko preteklosti in prihodnosti ni, temveč samo SI. Izvor vsega, ki se izkuša v materiji iz Ljubezni do Sebe.

Torej se iz Ljubezni do Sebe ustavi in izkusi trenutek tukaj in zdaj. In preko tega trenutka boš zdrsnil v Zavedanje, te bo poneslo v dimenzije samega Sebe, ki jih še ne poznaš. Se bo sprostila energija, ki ti prinaša nove reči, nove izkušnje iz Zavedanja samega Sebe kot Izvora v materiji.

 

SVOBODA ZAVEDANJA

Vdihni, bodi, ljubi se in zaupaj, da je vse, kar moraš in zmoreš, da bi zaživel Sebe v svoji najveličastnejši izkušnji že - tukaj in zdaj! Varno znotraj tebe spravljeno, da se boš odločil, se ustavil ter se navznoter zazrl. Se iz Zaupanja prepustil vsemu, kar ti imata »tukaj in zdaj« in potem še vse dimenzije preko njiju za razodeti.

In svoboden boš, brez okov materije, brez omejitev lastnega uma, nevezan na ta prostor in čas, ki ju dojemaš kot edino resnico. Svoboden biti iz Zavedanja to, kar od vedno si! Kdo si? Zakaj si tu? Ustavi se in preko tukaj in zdaj vstopi v brezčasje in brezprostorje samega Sebe! Večen si in neomejen, torej se tega zavedaj in tako tudi živi. Tukaj in zdaj. Obrat navznoter, od koder so možne vse reči. Povabljen si, vstopi vase! Vstopi v Zlato dobo, v novo stanje Zavesti. Bodi. SI.